Wiggins: "Bernal hauria trencat" al Tour de França si no fos per esllavissada

Vídeo: Wiggins: "Bernal hauria trencat" al Tour de França si no fos per esllavissada

Vídeo: Wiggins:
Vídeo: How Many Tours Can Bernal Actually Win? | The Bradley Wiggins Show | Eurosport 2024, Abril

Wiggins també espera que Thomas agafi el color groc al Tour a finals d'estiu

El guanyador del Tour de France 2012, Bradley Wiggins, creu que el campió defensor Egan Bernal hauria perdut la cursa de l'any passat si no hagués estat perquè el temps extrem hagués escurçat l'etapa.

L'antic campió creu que Bernal hauria "crascat" després de llançar un audaç atac en solitari als vessants del coll de l'Iseran a 40 km de l'arribada i que el vigent campió Geraint Thomas s'hauria acabat amb el groc.

En última instància, una esllavissada més al llarg del recorregut va impedir que l'etapa arribés a la meta a Tignes i Bernal va rebre la seva diferència de temps en el moment en què va acabar l'etapa, suficient per portar-lo amb la samarreta groga i cap a la victòria a París.

Parlant al podcast The Bradley Wiggins Show, l'home de 40 anys creu que l'etapa escurçada va ser el que va donar el títol a Bernal i que no tindrà el "dret automàtic" a defensar el seu títol a l'agost..

'L'any passat, Geraint Thomas va ser el vigent campió del Tour de França i a Bernal se li va permetre brillar. Crec que si haguéssim tingut l'etapa a Tignes completada l'any passat, crec que Bernal hauria trencat i Geraint hauria guanyat el Tour aquell dia , va dir Wiggins.

'Ara hauríeu de dir, com que a Bernal se li va permetre guanyar el Tour de França l'any passat, amb Geraint com a campió defensor, el mateix s'hauria d'aplicar al revés aquest any i a Bernal no se li concedeix aquesta automàtica. dret a defensar la carrera.'

A continuació, Wiggins va afegir que creu que l'equip Ineos s'acostarà a la cursa d'enguany amb un atac doble de Bernal i Thomas, en lloc d'un trio amb Chris Froome que marxa, i que creu que serà el gal·lès qui vingui. a la part superior.

"En realitat crec que Geraint guanyarà el Tour de França aquest any, no hi ha cap dubte, no crec que hi hagi cap discussió dins d'aquest equip."

La línia de partit de l'equip Ineos encara suggereix que es posaran en fila a la gran sortida del Tour amb Froome, Bernal i Thomas compartint el lideratge. Tanmateix, és probable que això dependrà de les seves actuacions durant el proper mes.

Bernal i Froome participen actualment a la cursa per etapes de la Route d'Occitanie a França, amb el colombià al capdavant després de guanyar dilluns l'arribada al cim de la muntanya de la tercera etapa al Col de Beyrede. Froome va acabar 34è, a 5 minuts i 11 segons després d'haver treballat per a Bernal abans de l'etapa.

A continuació, Thomas s'unirà al duet a la cursa per etapes del Tour de l'Ain que començarà el divendres 7 d'agost abans que els tres corredors s'alinein per al Criterium du Dauphine que començarà el dimecres 12 d'agost.