Giro Rosa 2019: la dominant Annemiek van Vleuten conserva el títol

Taula de continguts:

Vídeo: Giro Rosa 2019: la dominant Annemiek van Vleuten conserva el títol

Vídeo: Annemiek van Vleuten’s pink Canyon Aeroad CFR! 2022 Giro Donne | Movistar Team 2024, Maig

Holandesa aconsegueix dues victòries en dos anys a la cursa per etapes femenina més prestigiosa

Després de 10 etapes esgotadores pel nord d'Itàlia, Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) es va convertir en la primera guanyadora adossada del Giro Rosa des del 2012, afegint la samarreta de muntanya als seus palmaris tot conservant la general de la cursa i classificacions de punts que va guanyar el 2018.

La dues vegades guanyadora Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) va quedar segona, mentre que Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) va lluitar molt per unir-se a la seva companya d'equip al podi en tercera posició.

Juliette Labous (Team Sunweb) ha arribat a la 11a posició, 9 minuts i 51 segons de la guanyadora per aconseguir la classificació del jove pilot. L'excampiona Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) es va emportar el cinquè i últim mallot blau com a millor pilot italià.

La cursa es va obrir al nord-oest d'Itàlia amb una contrarellotge per equips de 18 quilòmetres que va guanyar còmodament Canyon-Sram per davant de Bigla i CCC Liv, posant en rosa l'esperançada de Canyon-Sram en el GC Katarzyna Niewiadoma després de la primera. dia.

La polonesa va poder conservar la seva Maglia Rosa després que la segona etapa els veiés afrontar una etapa relativament curta però muntanyosa que va acabar amb un 7% de pujada. L'holandesa Marianne Vos (CCC-Liv) va superar a Van Vleuten el dia amb Lucinda Brand (Team Sunweb) que va quedar tercera per convertir-lo en un assumpte holandès.

Vos es va doblar a l'etapa 3 per endur-se la seva segona victòria de la cursa, amb Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott) -que ja havia aixecat la mà per celebrar- a la línia després de 104 km de conducció. Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla Pro Cycling) va ocupar el podi del dia, ja que Niewiadoma va mantenir el lideratge general de la cursa.

Només un dia després dels estranys problemes de la línia d'arribada de Kennedy, un llamp va caure dues vegades quan Nadia Quagliotto va aixecar els braços en celebració i va ser superada per l'eventual guanyadora de l'etapa i companya fugitiva Letizia Borghesi (Aromitalia-Basso-Vaiano). Chiara Perini de Bepink, que també estava a l'escapada del dia, va acabar tercera. No hi va haver canvis als primers llocs del GC després de l'etapa 4.

La L'etapa 5, transformada després d'una esllavissada de terra que significava que els corredors ja no acabarien al Passo di Gavia, va estar dominada per Van Vleuten, l'atac del qual a l'última pujada del dia va ser qualificat d'"extraterrestre" pel seu rival Borghini. L'atac contundent va significar que va acabar gairebé tres minuts per davant dels seus rivals i va ser suficient per posar-la al capdavant de la cursa, ara 2 minuts 16 per davant de Niewiadoma, que va acabar tercer el dia amb Brand que va quedar just per davant d'ella per a la segona..

Van Vleuten va estendre el seu control a la Classificació General amb una bona actuació en la contrarellotge individual de l'etapa 6, marcant un temps 53 segons millor que Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) en segon i 1 minut 48 millor que Borghini en tercer lloc.

L'excel·lència holandesa va continuar mostrant-se en la seva totalitat amb Marianne Vos guanyant una altra etapa en què el seu compatriota Van der Breggen va quedar segon i Borghini va quedar tercer. La líder holandesa Van Vleuten va acabar quarta l'etapa de muntanya mitjana per mantenir el lideratge.

L'etapa 8, l'etapa més llarga de la 30a edició de la cursa per etapes de ciclisme femení més prestigiosa, va veure com la britànica Lizzy Banks (Bigla Pro Cycling) va aconseguir la victòria en solitari després de llançar un atac des del seu petit grup separatista. La seva companya d'equip Leah Thomas va esprintar 30 segons després per ocupar el segon lloc per davant de Soraya Paladin (Ale-Cipollini). Cap dels corredors fugitius va ser cap amenaça per al GC i Van Vleuten va mantenir el lideratge general de la cursa de Van der Breggen i Niewiadoma, com havia estat el cas des de l'etapa 6.

La penúltima etapa va veure que els corredors s'enfrontaven a un dia dur a les muntanyes on els dos primers de la cursa es van enfrontar a la recerca d'una victòria d'etapa. Van der Breggen va guanyar, però només va poder prendre 17 segons de la rival de la Classificació General, Van Vleuten, no suficients per reduir seriosament el seu lideratge. Ashleigh Moolman-Pasio (CCC-Liv) va ocupar la tercera posició a l'escenari quan Amanda Spratt va superar un nombre de competidors per dirigir-se a l'últim dia al podi virtual.

La cursa va acabar amb una etapa plana a Udine i una quarta victòria notable per a Vos, que va demostrar el seu domini en vèncer a Brand i Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) a l'sprint.

Amb 4 minuts i 11 segons d'avantatge a l'últim dia, Van Vleuten va defensar còmodament el seu avantatge de Van der Breggen, ja que els tres primers es van mantenir iguals, amb Spratt assegurant-se el seu lloc al podi.

De fet, quan Van Vleuten va prendre el lideratge de la cursa -i les classificacions de punts i muntanya- després de la seva notable victòria en solitari a l'etapa 5, mai va semblar que l'agafen, i la seva victòria l'endemà al TT només va consolidar aquest fet.; la pilot holandesa estava en una classe pròpia.

No obstant això, després de defensar amb èxit el seu títol, la jugadora de 36 anys va elogiar ràpidament els seus companys d'equip de Mitchelton-Scott: En una cursa d'un dia potser podreu guanyar pel vostre compte, un Giro d'Itàlia. no pot.

'No són només els pilots, sinó que necessites el personal, ens ho vam prendre molt seriosament i potser aquest és un dels secrets, vam venir aquí com l'equip millor preparat i això va donar els seus fruits.'.