Les competicions de samarretes s'han de canviar?

Vídeo: Les competicions de samarretes s'han de canviar?

Vídeo: Как выбрать фундамент под дом? Бурение под сваи. #2 2024, Maig

Una competició de segon nivell ens va negar l'emoció molt necessària al Tour de França

Per tot el bombo d'un gran enfrontament dels "quatre grans", el GC del Tour de França 2015 es va posar pràcticament al llit al primer arribada al cim. Chris Froome va atacar i va deixar a tothom lluitant pels llocs restants del podi, però oblidem-nos de la samarreta groga per un minut. En comptes d'això, concentrem-nos en les altres tres competicions de samarretes: el lunar, el verd i el blanc.

La samarreta verda

Peter Sagan amb la samarreta verda

Peter Sagan ha guanyat ara quatre samarretes verdes al rebot, la qual cosa és una gran proesa, sobretot tenint en compte que ASO va canviar les regles per intentar detenir-lo. Dit això, és impossible mirar més enllà del fet que ha passat 53 etapes sense una sola victòria. Andre Greipel va guanyar quatre etapes en el Tour d'aquest any, una de les quals es va fer a 68 km/h, però ni tan sols va fer una ullada.

És fàcil oblidar que Erik Zabel va guanyar sis samarretes verdes (1996 – 2001) i no va guanyar una etapa en dues d'aquestes victòries. La força de Zabel no estava en el seu sprint sinó en la seva capacitat per escalar i penjar-se amb el grup. Zabel i Sagan són semblants en aquest sentit: roulers més que velocistes.

Així que s'ha de fer un altre canvi de regla? Probablement no. Aquest any els velocistes només van tenir una etapa un cop el Tour va arribar a les muntanyes, així que era bastant obvi que Sagan tornaria a reclamar la samarreta. L'any que ve, si hi ha algunes etapes més de sprint pla, podríem veure que Greipel fa avergonyir a Sagan, tot i que ahir es va avergonyir força bé…

La samarreta de lunars

Nairo Quintana ataca Chris Froome a la pujada a Pra Loup

A part d'una mica d'emoció quan Daniel Teklehaimanot va agafar la samarreta de lunars d'hora, la competició d'escaladors mai semblava començar. Va ser una mica decebedor i, de vegades, la competició no es va distingir de la batalla principal del GC, que es va destacar pel fet que Chris Froome la va guanyar en el procés de guanyar el maillot groc.

Llavors, cal un canvi? Potser. El Tour d'enguany va ser especialment muntanyós i, sense gaire prova de rellotge, l'únic lloc on realment podia tenir lloc la batalla del GC era a les muntanyes, fent inevitable que l'eventual guanyador també s'emportés els lunars. Potser l'eliminació dels punts dobles per a una meta al cim de la muntanya equilibraria les coses i evitaria que la càrrega final de 5 km GC absorbeixi tots els punts.

La samarreta blanca

Un cop el Tour va arribar a les muntanyes, només hi va haver un guanyador de la samarreta blanca i aquest sempre seria Nairo Quintana. Els aspirants a la samarreta groga són cada cop més joves i Quintana ha estat competint al final des que tenia 22 anys, tot i que aquest és l'últim any que optarà per a la samarreta blanca.

Val la pena canviar? És difícil veure com es podria canviar, a part d'acceptar que els aspirants al Tour són més joves i rebaixar el límit d'edat. Potser es podria canviar per nous pilots, de manera que els que estiguin en els seus dos primers anys com a professionals, en comptes de només per als genets menors de 25 anys.