Vídeo: Vuelta a Espanya 2018: Oscar Rodríguez conquereix el 'Mural de Camperona' per guanyar l'etapa 13

Vídeo: 8 Momentos Muy Vergonzosos Captados en Cámara 2024, Abril

El jove espanyol Rodríguez aconsegueix una victòria sorpresa a l'arribada al cim d'un turó d'un fort grup d'escapada, mentre que Herrera es queda amb la samarreta vermella

Oscar Rodríguez (Euskadi-Murias) va guanyar l'etapa 13 de la Vuelta a Espanya 2018 amb un atac tardà a l'última pujada del dia a La Camperona, distanciant a Rafal Majka (Team Bora-Hansgrove) en el 22% més pronunciat. pendents de la pujada al final d'una gran escapada de llarga etapa.

Van ser uns dramàtics darrers quilòmetres de l'etapa de 176 km des de Canadás a l'anomenat 'Mural de Camperona'. Majka i Dylan Teuns (BMC Racing) s'estaven lluitant quan Rodríguez va poder creuar la parella i després allunyar-se quan el desnivell va arribar al seu màxim.

Majka va tornar a llançar-se quan f altava poc més d'un quilòmetre per al final i semblava que podria enganxar a Rodríguez, però el jove espanyol va poder aguantar el seu esforç fins a la línia i al final va guanyar amb un relativament còmode. 19 segons, amb Teuns en tercer lloc, 11 segons més per sota.

El trio havia format part d'una escapada de 32 persones que es va aclarir d'hora i es va mantenir pràcticament intacte fins que les brutals vessants de la Camperona van fer esclatar el grup.

Darrera dels supervivents d'aquest grup líder, el camp principal va entrar amb alguns petits canvis entre la classificació del GC. Nairo Quintana (Movistar) va aconseguir distanciar Simon Yates en 7 segons en una batalla cara a cara.

Els dos pilots van guanyar temps a Jesús Herrada (Cofidis), que es manté amb la samarreta vermella però va entrar a 4'18" de Rodríguez, i a 90 segons de Yates i Quintana. Com a resultat, Herrada va aconseguir l'avantatge sobre Simon Yates. fins a 1'42". Quintana ocupa ara el tercer lloc de la general, només 8 segons més enllà.

Com es va desenvolupar l'escenari

Cavalcant per la regió d'Astúries, avui sempre anava a ser alhora impressionant i brutalment muntanyós.

La pujada final a la Camperona, de 8,8 km de llarg al 6,5%, sempre anava a ser el factor decisiu per a la victòria d'etapa i el posicionament general del GC, sobretot amb el seu brutal final del 22%. La pregunta era si una escapada podria resistir el temps suficient per pujar a l'escenari per davant dels principals contendents.

De camí cap a La Camperona va ser la gran ascensió del Puerto de Tarna, una etapa molt llarga de 16,8 km amb una mitjana del 4,9%, però amb una segona meitat forta.

La pressió seria per a una ruptura per establir un gran avantatge en els trams més plans que l'han precedit, que és precisament el que va passar.

Pausa del dia

Quan havien passat els 65 km, s'havia consolidat un gran grup de 32 corredors, entre els quals hi havia grans noms com Bauke Mollema, Rafal Majka i Sergio Henao, i van aconseguir un avantatge de 7 minuts.

El grup es va mantenir unit, deixant només un corredor, per sobre del Port de Tarna, amb Thomas De Gendt agafant els punts del cim en un sprint contra Ben King.

A 50 km del final, el descans encara estava a gairebé 6 minuts per davant i la pressió era que l'equip Cofidis de Jesús Herrada treballés al capdavant per situar el grup en un marge acceptable.

La diferència es va mantenir substancial, però, amb el descans només va perdre dos o tres pilots. Tanmateix, es va reduir a només 3,50 a l'inici de la pujada final de Camperona.

Amb un pedigrí tan fort d'escalada al grup, semblava segur que un corredor del descans guanyaria l'etapa.

Rafal Majka s'ha acostat a la pujada final amb força, al capdavant del grup de descans, i la victòria semblava assegurada. Quan Rodríguez de Majka i Teuns, semblava un atac transitori, però l'espanyol es va mantenir fort.

Darrera d'ells, el GC va arribar al voltant de 3 minuts per darrere, amb una lleugera reordenació dels espais de temps però sense canvis en l'ordre general.