Rellotge: l'última visita del Giro al Santuari de San Luca

Vídeo: Rellotge: l'última visita del Giro al Santuari de San Luca

Vídeo: Antonio Pelle, boss di 'ndrangheta - Kings of Crime CANALE NOVE 2024, Maig

L'última vegada que el Giro va visitar el santuari de San Luca, un desconegut Chris Froome es va trobar lluitant pels honors d'etapa

El 102è Giro d'Itàlia comença dissabte amb una contrarellotge individual de 8 km a la ciutat d'Emília-Romanya de Bolonya. Qualsevol altre dia i una contrarellotge de 8 km seria només un tràmit. Els provadors més forts de la cursa competirien pel rosa, mentre que, llevat d'un xoc o mecànica, els homes de la Classificació General de la cursa acabarien tots amb un grapat de segons l'un de l' altre, mantenint-se enganxós sabent que les tres setmanes de curses dures estan per davant.

No obstant això, la primera etapa d'aquest Giro serà lleugerament diferent.

Després de recórrer els antics carrers de Bolonya durant 6 km dissabte, tots i cadascun dels corredors giraran a la dreta de gairebé 180 graus des de la Via Porrenttana cap a la Via San Luca.

Durant els darrers 2 km, la cursa pujarà una paret: 2.000 m a una mitjana del 10%, cada corredor començarà l'ascens al Santuario di San Luca, el santuari catòlic romà d'estil barroc que s'assenta amb orgull. per sobre de la ciutat de Bolonya.

Ja ha començat la conversa sobre els canvis de bicicletes. Els corredors haurien d'optar per les seves bicicletes de carretera a la base de la pujada? El desnivell màxim del 16% és massa per a les seves males bicicletes TT? El gir gairebé mort a la part inferior de la pujada significa que canviar de bicicletes no costa temps?

És una etapa d'obertura que realment podria provocar una sacsejada en la disputa del GC i que, tot i que és poc probable que acabi completament les esperances, podria posar els corredors al darrere.

Dolor i glòria

El Santuari de San Luca oferirà un teló de fons especial a la Gran Partenza d'aquesta 102a cursa de rosa no només per la seva bellesa sinó també per la seva posició al cor de la cursa.

Imatge
Imatge

Hi va haver una època, l'any 1956, en què el veterà italià Fiorenzo Magni va definir "home dur". En trencar-se la clavícula el dia abans, el tres vegades guanyador del Giro Magni va mossegar una vella càmera interior lligada al manillar per alleujar el dolor insoportable i ajudar a augmentar la pujada sinuosa.

Moren Argentin també va guanyar al cim del San Luca l'any 1984, però això no és cap sorpresa, ja que el seu fort desnivell va ser pa i mantega per a l'home de les Clàssiques que tot va conquerir.

Però l'ocasió més recent, i, per tant, la més memorable, va ser fa 10 anys: dona o pren dues setmanes.

A l'etapa 14 del 92è Giro, la cursa es va dirigir des de la petita ciutat toscana de Campi Bisenzio fins a Bolonya i va acabar al Santuari de San Luca.

La cursa estava a punt d'entrar en una dura setmana final d'ascensions a la muntanya a Blockhaus i al mont Vesuvi, que es va convertir en un territori privilegiat per escapar.

Finalment, un grup de vuit va colpejar la base de la pujada, atacant gairebé des del principi. Hi van participar noms com Vasil Kiryienka i Francesco Gavazzi, però els dos animadors principals fins al final van ser persones amb les que coneixem molt més.

El primer va ser Simon Gerrans, capaç de punxar i futur guanyador del Monument que finalment guanyaria l'etapa. El segon va ser l'home que va seguir Gerrans, un domèstic poc conegut de l'equip ProContinental Barloworld-Bianchi.

Chris Froome, de 25 anys, portava uns quants quilos més que el que fa avui, però encara feia els pedals amb aquell estil poc ortodox familiar.

El desconegut Froome finalment va aparèixer en l'ascens, va començar a pedalar caselles i es va trobar superat per altres quatre corredors mentre va quedar sisè a l'etapa, el seu millor resultat d'etapa del Gran Tour fins ara.

Seria el mateix nivell d'obscuritat durant dos anys més quan Froome es va traslladar a l'equip Sky, rodant com a domèstic al servei dels altres, fins al 2011, quan sota l'amenaça de ser deixat anar per Dave Brailsford, Froome va lluitar miraculosament per aconseguir el segon lloc de la general a la Vuelta a Espanya.

Una dècada i sis Grands Tours més tard, Froome ha fet la seva transició de la fugida també al corredor més condecorat de la seva generació.