Vídeo: Giro d'Italia 2019: Pascal Ackermann guanya l'esprint mullat i salvatge a l'etapa 5

Vídeo: I can't believe he actually did it 😂 #shorts #giroditalia2023 #giroditalia #memes #funny #cycling 2024, Maig

Pascal Ackermann va guanyar l'esprint d'honor d'etapa, però a causa del temps, els temps de GC es van fer en la marca dels 10 km. Foto: RCS/Giro d'Italia

Pascal Ackermann va guanyar la 5a etapa del Giro d'Itàlia 2019 en un sprint final que no va tenir cap influència en la classificació general general. Ackermann va ser el més fort a l'sprint i també va cronometrar el seu esforç millor per aconseguir la seva segona victòria d'etapa de la cursa i augmentar el seu lideratge a la classificació per punts.

L'alegria que mostren Ackermann i els seus companys de Bora-Hansgrohe quan puja a una etapa fa que la victòria sigui encara millor.

El temps per al GC es va neutralitzar per primera vegada a través de la línia de meta, amb 10 quilòmetres per córrer, a causa d'un temps especialment desagradable i de les condicions de la carretera traïdores durant tot el dia de cursa.

Els velocistes es van quedar per lluitar pels honors de l'etapa mentre els aspirants al GC i els seus equips es mantenien fora del camí. Després d'Ackermann per sobre de la línia hi havia Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates), que havia anat primer però no va poder aguantar l'augment tardà del gran alemany.

Com a resultat de la neutralització total efectiva de la samarreta rosa, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es manté al capdavant de la cursa i la resta dels 10 primers darrere seu no canvia.

Giro d'Italia 2019 Etapa 5: Bona nit, senyor Tom, ens veiem al juliol?

La gran notícia del dia va ser que el guanyador general del 2017 i favorit dels aficionats, Tom Dumoulin (Team Sunweb) va abandonar la cursa en els dos primers quilòmetres.

Les lesions que va patir a l'etapa anterior, sobretot els danys al genoll esquerre, van resultar massa doloroses per continuar. Les seves possibilitats al GC, llevat d'una actuació com la de Froome l'any passat, semblaven que s'havien acabat de totes maneres, ja que va perdre quatre minuts coixejant a la línia a l'etapa 4.

Tot bé, Dumoulin es recuperarà completament abans del Tour de França i desafiarà el control de l'equip Ineos en la carrera més gran del ciclisme.

El company de Dumoulin, Louis Vervaeke, va intentar donar un bon relleu als núvols de l'equip entrant a l'escapada del dia, on se li van unir Miguel Florez (Androni Giocattoli–Sidermec), Enrico Barbin i Umberto Orsini (Bardiani-CSF). i Ivan Santaromita (Nippo Vini Fantini Faizane).

Vervaeke va atacar els seus companys per guanyar el màxim de punts a l'única escalada classificada del dia (podien haver-hi hagut dues altres més d'hora) i després va avançar en solitari amb uns 52 km per arribar a la meta final.

Malgrat els seus esforços, a cap dels pilots de davant se li permetria anar fins a la meta. L'equip dels Emirats Àrabs Units, amb les seves impermeables impermeables, va controlar la part davantera del grup i va reduir l'avantatge solitari de Veraeke a 11 segons amb 23,5 km per al final.

En aquest moment, el belga es va asseure i va saber que el seu dia havia acabat. Petit consol per perdre el seu líder d'equip, però almenys Team Sunweb aconsegueix una mica de temps a la televisió i uns quants punts KOM.

La primera vegada que va creuar la línia d'arribada, quan es van fer els intervals de temps del GC, va oferir al grup i als espectadors una vista prèvia de la recta final i les seves masses de bassals i aigua estancada. Roglic va quedar segon a la línia darrere d'un company d'equip, sabent que tot el que havia de fer ara era mantenir els pedals girant per a la volta local i el seu lideratge a la carrera es confirmaria per un altre dia.

El grup davanter es va aprimar a l'instant, ja que qualsevol persona que no volgués involucrar-se en el triatló semblava probable que l'esprint s'assegués i va formar un grupetto rar. Rar perquè contenia tothom amb alguna esperança de guanyar aquesta cursa en general.

La volta local de 10 km va ser tot per als trens dels velocistes.