Giro d'Italia 2019: Caleb Ewan guanya l'esprint al final d'una etapa nerviosa 8

Vídeo: Giro d'Italia 2019: Caleb Ewan guanya l'esprint al final d'una etapa nerviosa 8

Vídeo: Resumen Etapa 6 🇹🇷 Tour de Turquia 2022 🇹🇷 Desafían a Eduardo Sepulveda hoy 2024, Maig

El velocista australià de Lotto-Soudal nega Elia Viviani una vegada més. Imatge: Eurosport

El velocista australià de Lotto-Soudal, Caleb Ewan, va aconseguir retenir a Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) i Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) en un sprint amb ganes al final de la vuitena etapa del Giro d'Itàlia 2019..

Després de la victòria, el jove de 24 anys va declarar que la seva victòria es devia a "determinació i un equip compromès, i estic molt content de pagar-los amb la victòria".

Mentrestant, malgrat la bona actuació del seu equip QuickStep, Viviani es va haver de conformar una vegada més amb una derrota decebedora.

La majoria dels aspirants a la GC van arribar junts al grup, la qual cosa significa que Valerio Conti (Emirats dels Emirats Àrabs Units) conserva la samarreta rosa de líder de la cursa per a l'etapa 9.

Història de l'escenari

La primera setmana del Giro d'Itàlia 2019 va resultar ser un afer imprevisible i caòtic, i aviat es va fer evident que l'etapa 8 no faria res per calmar els nervis dels corredors.

Amb 239 quilòmetres, l'etapa de Tortoreto Lido a Pesaro seria la més llarga del Giro, amb un final pla que la destinava als velocistes. Tanmateix, mai no seria una processó fàcil per al pelotó.

El recorregut va ser planer durant els primers 150 km, però després els organitzadors havien disposat una meta difícil. Una sèrie de pujades contundents en els darrers 100 quilòmetres van amenaçar de trencar el grup, i el dia acabaria amb un descens ràpid i tècnic abans d'una carrera plana de 3 quilòmetres per la línia.

Molts estaven comparant la ruta fins a Milà-San Remo, que s'acaba amb un descens apassionant del Poggio abans de l'esprint final. Com a tal, no estava clar com podria sortir.

Seria un sprint massiu? Convé als corredors de Classics, o algú com Vincenzo Nibali que podria escapar en els descensos complicats? Els aspirants al GC lluitarien per la posició tant com els velocistes?

Aquesta incertesa es va agreujar quan els informes meteorològics van suggerir que l'inici assolellat del dia canviaria a ploure cap al final.

Amb la perspectiva de camins humits per al descens final, van començar a circular rumors pel pelotó que els organitzadors podrien neutralitzar l'etapa per als aspirants al GC.

Això significaria que els temps del GC es prendrien a 3 km abans de la línia de meta, animant així els líders d'equip a seure i donar espai als velocistes per lluitar per la victòria d'etapa a l'arribada real.

No obstant això, aquest punt 3 km abans del final estaria en el descens, la qual cosa significa que els corredors de GC podrien haver d'esforçar-se més del que voldrien en un descens que inclogués 10 forquilles en pocs quilòmetres.

Va quedar clar que alguns equips preferirien un final neutralitzat, mentre que d' altres van gaudir del caos potencial d'una lluita boja per la línia.

A mesura que avançava la cursa, els organitzadors no van arribar cap paraula sobre la decisió que prendrien, assegurant que ningú es pogués relaxar correctament a l'escenari.

Això va assegurar que només dos pilots poguessin pujar per la carretera en un descans –Marco Frapporti d'Androni Giocattoli Sidermec i Damiano Cima de Nippo Vini Fantini Faizanè– i mai se'ls va permetre passar més d'uns minuts. plom.

A f alta d'uns 40 km per al final, els va engolir la manada.

Mentre els equips dels velocistes s'organitzaven, Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) s'escapava de tant en tant per davant per arrasar punts extra per agafar-se la samarreta de l'escalador.

Després de l'última ascensió categoritzada, a Ciccone s'hi van unir François Bidard (AG2R) i Louis Vervaeke (Team Sunweb), i van aconseguir treure una distància de 40 segons sobre el pelotó.

A f alta de 15 km per al final, la pluja va començar a caure, però els organitzadors encara no van arribar cap paraula sobre un final neutralitzat, la qual cosa significa que els aspirants al GC i els velocistes lluitarien per la posició en un descens perillós.

Els tres corredors fugitius van aconseguir mantenir el lideratge fins al final de la pujada final, tot i que en aquest moment el grup només estava a 19 segons.

A la part superior de la pujada, el trencament s'havia atrapat i un petit grup de xiquets, contendents de GC i homes de capdavant es van llançar al descens.

Afortunadament, el camí va resultar més sec del previst, i tots els corredors van sortir de la pujada amb seguretat, tot i que encara tenien una tirada de revolts de 90° per negociar en el camí cap a la línia.

Bora-Hansgrohe va liderar el grup fins al quilòmetre final, seguit de prop per Deceuninck-QuickStep, però a l'esprint final Caleb Ewan va demostrar ser més ràpid que els seus rivals per aconseguir la seva segona victòria al Giro i deixar Elia Viviani preguntant. què ha de fer per guanyar.