Vídeo: Giro d'Italia 2019: el favorit general Primoz Roglic guanya l'etapa 1 TT per agafar el primer maillot rosa

Vídeo: Big Time Gaps In Opening ITT! | Giro D'Italia 2023 Highlights - Stage 1 2024, Maig

Portant la notícia que es podria haver informat fa hores: Primoz Roglic de rosa després de guanyar l'etapa 1 TT al Giro d'Itàlia 2019

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va guanyar la contrarellotge de l'etapa 1 del Giro d'Itàlia 2019 i amb ella va guanyar el primer maillot rosa de la cursa. L'eslovè va passar molt més temps al seient calent darrere del podi del que va fer realment a la carrera, gràcies a una combinació d'un temps d'inici anticipat, una contrarellotge ràpida i la naturalesa prolongada de 176 pilots que van sortir individualment..

Ja un dels favorits abans de la cursa, el recorregut de Roglic va ser tan dominant que alguns corredors que podrien tenir possibilitats de guanyar la general d'aquí a tres setmanes, com Tom Dumoulin (Team Sunweb), Mikel Landa (Movistar) i altres, ja es troben a la deriva del lideratge de la cursa.

Un altre dels favorits abans de la cursa, Simon Yates (Mitchelton-Scott) va quedar tercer a l'últim després que tots els altres contendents principals van sortir molt abans del dia. Després d'haver estat assegut des que va acabar el seu propi viatge, Roglic va observar nerviosament com Yates atacava l'ascens.

Tot i una forta pujada, que va passar una bona estona fora de la cadira d'Alberto Contador, Yates no va tenir el temps necessari per guanyar l'etapa, però la seva actuació va ser suficient per al segon lloc del dia i ja obre l'escletxa amb el la resta dels seus rivals.

Dominant fins al moment en curses per etapes d'una setmana i després de quart al Tour de França de l'any passat, Roglic podria passar les tres setmanes senceres de color rosa. També podia capitular a l'estil Yates en qualsevol moment a les muntanyes. És un llarg camí fins a Verona, així que qui sap.

Dumoulin no s'assemblava al pilot que va guanyar el Giro 2017 ni al pilot que va ocupar segones posicions consecutives al Giro i al Tour de l'any passat. El seu dèficit amb Roglic i Yates serà, sens dubte, més gran del que ell o el seu equip haurien volgut, però, certament, no és terminal.

Per als corredors entre els 10 primers i a tocar del lideratge, la propera setmana hauria de ser un assumpte molt menys estressant que el que serà per a Jumbo-Visma i el seu líder Roglic mentre corren per defensar la Maglia Rosa. Dit això, poden optar per deixar-ho anar a un genet que no amenaça per escapar per donar-se una mica de descans.

Giro d'Italia 2019 Etapa 1: un curt recorregut fins al cim

La contrarellotge de l'etapa 1 per començar el 102è Giro d'Itàlia pot haver estat només 8,2 km, però encara era una etapa de dues meitats, encara que desiguals. La primera meitat, que va cobrir 6 km, va ser un esforç total pla que va veure els pilots avançar a tota velocitat.

El segon va veure la carretera i després girar al voltant d'una forquilla estreta on el desnivell va pujar de seguida. Tot i que tothom sabia que aquest era el cas, un nombre preocupant de motoristes va colpejar el fort pendent de l'anella gran i van lluitar per baixar i tornar a marxar.

Els corredors de la Classificació General es van quedar majoritàriament enganxats amb les seves bicicletes de TT, però el velocista Arnaud Demare va ser un principiant que va decidir fer un canvi de bicicleta de TT a la configuració de carretera. L'home gairebé GC Bauke Mollema (Trek-Segafredo) va fer el mateix més tard durant el dia.

La pujada de 2 km fins a l'arribada al Santuari de la Madonna di San Luca, una església basílica que es troba a gairebé 300 m per sobre de la ciutat, es va arribar amb una lluita de 2,1 km de pujada a una mitjana del 10%.

La majoria dels favorits del GC havien completat el seu recorregut durant la primera hora més o menys de l'etapa i així vam poder veure qui eren els principals guanyadors i perdedors amb només 8,2 dels 3.518 km recorreguts. No obstant això, Yates, el guanyador de diverses etapes de l'any passat i líder de la cursa fins que tot va sortir malament a l'etapa 19, havia optat per sortir en tercer lloc.

Hi ha avantatges i inconvenients d'aquest enfocament: per exemple, mireu què han fet els altres i assegueu-vos durant hores mentre els vostres rivals es relaxen després de l'escenari, però segons Sir Bradley Wiggins, un home que sap alguna cosa o dos sobre la contrarellotge del Grand Tour, a l'estudi d'Eurosport la sortida tardà només podria ser una cosa dolenta.

El Giro d'Itàlia 2019 continua demà, diumenge 12 de maig, amb una etapa de 200 km per carretera des de Bolonya a Fucecchio.