Vuelta a Espanya 2019: l'atac tardà fa que Nairo Quintana guanya l'etapa 2

Vídeo: Vuelta a Espanya 2019: l'atac tardà fa que Nairo Quintana guanya l'etapa 2

Vídeo: TOUR DE FRANCIA 2019 (14ª COL DU TOURMALET) 2024, Abril

Colombian posa el marcador de GC mentre Nico Roche pren el lideratge general després dels emocionants 25 km finals

Nairo Quintana (Movistar) va sorprendre un petit grup escapà amb un atac tardà per endur-se la victòria a la 2a etapa de la Vuelta a Espanya, que es va inclinar per ser per als velocistes i va acabar sent per als homes de la Classificació General.

El pilot de Movistar va tirar per davant d'un petit grup que incloïa Primoz Roglic, Nico Roche, Rigoberto Uran, Fabio Aru i Mikel Nieve en els darrers 3 km per guanyar una petita distància i en solitari. El segon partit de Roche, mentre que Roglic va ocupar el tercer.

Aquest grup selecte va arribar després que es produïssin els focs artificials a l'última pujada del dia a l'Alt de Puig Llorenca.

Un atac inicial d'Hugh Carthy d'Education First va veure com el grup esclatava a través de la carretera i va atreure els millors corredors de la Classificació General de la cursa cap al seu cim, que després es va dividir més en el descens

Finalment, els sis líders van trigar uns 30 segons de diferència sobre la samarreta vermella de Miguel Ángel López fins al final, ja que el colombià també va cedir el liderat de la cursa a Roche de l'equip Sunweb.

Sombreros i burros

La primera etapa va ser una curta contrarellotge per equips de 13,7 km pels carrers estrets de Torrevella. Hauria d'haver estat sense problemes, amb tots els millors equips acabant amb un grapat de segons l'un de l' altre.

En realitat, l'afany d'un restaurant de peix local per rentar els seus pisos va fer que una carretera humida va fer caure els favorits de la cursa Jumbo-Visma en el que hauria d'haver estat un revolt benigne.

Això va veure que Primoz Roglic i Steven Kruijswijk van perdre 40 segons abans que la carrera realment hagués començat i perseguint a Miguel Angel López, que porta el primer maillot vermell gràcies a la victòria de l'etapa per Astana.

La L'etapa 2 seria molt familiar tant per als britànics com per als ciclistes. Un recorregut de 198 km des del paradís costaner amb tot inclòs de Benidorm fins a Calp, una ciutat que acull gairebé tots els ciclistes professionals durant els mesos d'hivern.

Atès que era una destinació tan popular per als membres del pelotó, era poc probable que les carreteres desconegudes fossin un problema. El gran problema anava a ser la complicada prova de categoria 2 de l'Alto de Puig Llorenca a 20 km de l'arribada de l'etapa.

Probablement va ser el problema que va impedir que els velocistes pesats arribessin a l'arribada i també el catalitzador de com va començar el dia.

Els primers 150 km no van ser més que avorrits, amb tota honestedat. Un grup de quatre corredors es va escapar en una petita escapada i va treballar lentament una bretxa d'uns cinc minuts durant la major part del dia, que finalment es va reduir constantment cap a l'últim quart de l'etapa.

El grup no tenia pressa, gairebé s'ha sortit a propòsit per enfrontar-se perfectament amb un quart dia de mossegada a la tercera prova dels Ashes.

No va ser fins als darrers 35 km del dia on vam veure que les coses cobraven vida. Jumbo-Visma va començar a empènyer el ritme mentre Sander Armee des del descans continuava en solitari des del descans del dia.

El corredor de la Lotto-Soudal va rodar amb un interval de 30 segons, però es va poder veure que estava cuit. Va ser atrapat quan la cursa arribava a la pujada final, una pujada que va fer trossos la cursa gràcies al treball inicial de Hugh Carthy.

Els genets van atacar i un petit grup es va avançar cap al cim. Alejandro Valverde va liderar la cursa sobre el seu cim i va començar a avançar cap a la meta amb un alegre Pierre Latour de l'AG2R La Mondiale.

La diferència va començar a créixer i la cursa va arribar a la meta. La majoria dels nois del GC havien fet la selecció i semblava que aquest descans anava a arribar a la final.