Vídeo: Giro d'Italia 2018: Bennett supera a Viviani per guanyar l'etapa final neutralitzada a Roma

Vídeo: Volata tappa 03 Giro d'Italia 2018 2024, Abril

Chris Froome assoleix una victòria històrica, ja que el resultat de la cursa s'ha pres d'hora per pors de seguretat

Crèdit fotogràfic: Eurosport

Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) va guanyar l'última etapa del 101è Giro d'Itàlia, produint un excel·lent sprint cap a la línia per revisar la favorita Elia Viviani (Quick-Step Floors).

Bennett va lliurar la mercaderia després que Quick-Step Floors hagués marcat el ritme durant la major part de l'etapa, que va incloure 10 circuits d'11,5 km al voltant de The Eternal City. Però després que Viviani fos perfectament liderat per dos companys d'equip que entraven a l'última cursa de la línia, no va tenir la velocitat per mantenir a ratlla a Bennett.

Chris Froome va acabar juntament amb tots els seus rivals de la GC en un grup a més de 10 minuts per sota, després que els oficials de la cursa acordessin neutralitzar el cronometratge de l'etapa al final de tres voltes per les preocupacions per la seguretat dels pilots a carreteres llambordes i empedrades.

Després d'un Giro d'Itàlia sense alè que va començar en un continent completament diferent, la seva etapa final tindria lloc íntegrament a la capital del país. Els organitzadors havien planificat un circuit d'11,5 km pel centre de Roma, una mena de visita turística per a ciclistes professionals, que es disputaria 10 vegades en total.

Amb sprints intermedis marcats per al final de les 4th i 6th voltes, això mantindria els nivells d'interès vam construir el que probablement seria un enfrontament final d'esprint, com la tradicional etapa final del Tour de França.

O aquest era el pla.

La diferència va ser que, a diferència del Tour, on els corredors saben exactament què és el circuit final tradicional i tenen més de 50 quilòmetres de recorregut per recórrer abans d'arribar-hi, aquí es va disputar tota l'etapa a la circuit.

El que significava des del primer cop de pedal, els pilots van experimentar de primera mà que la superfície de la carretera no estava a l'alçada. Llavors, amb extensos trams empedrats i molts canvis bruscos de direcció, desnivell i desnivell, era un circuit dissenyat per al turista, no pel ciclista.

Ningú semblava feliç, i el pelotó semblava disposat a revoltar-se. Entra el conqueridor del Grand Tour Froome, que ara es considera un mecenes autoproclamat, que juntament amb la líder de punts Viviani va portar el cas dels corredors als comissaris mentre la resta de la cursa avançava suaument.

Finalment es va arribar a un acord: els corredors començarien a córrer sempre que els temps de la classificació general es fessin al final de la tercera volta, sense bonificacions de temps per als sprints posteriors.

Efectivament, significava que la zona neutralitzada a l'inici de l'etapa tenia gairebé 35 km de llarg, moment en què es va neutralitzar tota la cursa, però l'etapa va començar oficialment.

Tot va ser una mica absurd, però almenys va significar que els pilots i els equips del GC podien seure i deixar que aquells interessats a lluitar pels honors de l'etapa s'aconseguissin.

I així ho van fer, amb un grup de 18 aspirants que van disparar ràpidament per davant per provar la seva sort contra el pelotó, els elements i la superfície de la carretera.

Entre ells hi havia Davide Ballerini d'Androni Giocattoli, que va fer el primer sprint intermedi per consolidar el seu tercer lloc a la classificació per punts i la seva victòria general a la competició d'esprints intermedis menors.

A la meitat de l'etapa, tot i que només al final de la segona volta de la veritable cursa, Krists Neilands (Acadèmia de Ciclisme d'Israel) havia atacat la resta del grup fugitiu pel seu compte i havia liderat per uns 10 segons.. El pelotó, però, estava sent conduït pel Quick-Step Floors 'Wolfpack' només 30 segons enrere.

En aquest moment, Froome, la resta de l'equip Sky i, de fet, diversos altres pilots i equips del GC, s'havien quedat enrere, la seva feina en aquest Giro ja està acabada.

La ruptura no treballava junts de cap manera significativa, així que Christopher Juul Jensen (Mitchelton-Scott) i Viatcheslav Kuznetsov (Katusha-Alpecin) van avançar sense ells, i amb tres voltes per al final van liderar els seus antics companys. en 21 segons, i el ràpid moviment Quick-Step express només 10 segons més enrere.

Una volta després i només els dos pilots es van mantenir lliures, i amb només 8 segons. A hores d'ara, el grup del GC estava 7 minuts enrere, evidentment només passava els moviments després de 3.500 km de dura cursa durant les últimes tres setmanes.

Quick-Step va retardar la captura definitiva gairebé una altra volta completa i, de fet, Jensen i Kuznetsov van poder escoltar el timbre d'una volta per acabar quan finalment es van empassar.

Just a l'última volta, Viviani va tenir un ensurt amb una cadena caiguda i, de sobte, la porta es va obrir per a un moviment oportunista des del davant. I un quartet es va aixecar per tirar els daus, inclòs el velocista Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) i l'especialista en contrarellotge Tony Martin (Katusha-Alpecin).

Però amb Bora-Hansgrohe empènyer el ritme inicialment i Quick-Step Floors cada cop recuperant Viviani a la posició, la fuga sorpresa es va recuperar a temps i els trens de velocitat es van posar a la posició final.