Brabantse Pijl 2017: Sonny Colbrelli guanya des de la fuga

Vídeo: Brabantse Pijl 2017: Sonny Colbrelli guanya des de la fuga

Vídeo: Sonny Colbrelli secondo nella 1ª tappa del Giro della Toscana - Memorial Alfredo Martini 2016 2024, Abril

El corredor de Bahrain-Mèrida esprinta cap a la victòria després d'un moviment d'escapada guanyadora. El campió defensor Petr Vakoc ocupa el segon lloc

Sonny Colbrelli (Bahrain-Mèrida) ha guanyat avui el Brabantse Pijl 2017 en un sprint d'un grup fugitiu que s'ha format a 40 km del final. El campió defensor Petr Vakoc (Quickstep Floors) va ser segon, mentre que Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) va completar el podi.

Segon lloc Vakoc s'havia posat en contacte amb els líders en les darreres etapes de la cursa, abans d'atacar-los a la pujada final, però el grup de 8 homes es va mantenir majoritàriament intacte malgrat els seus esforços. El company d'equip de Vakoc, Dries Devenyns, va liderar l'esprint a f alta d'uns 250 metres per al final, però va ser Colbrelli de Bahrain-Merida qui va desafiar la força de Quickstep: el velocista es va apropar a tothom per aconseguir la victòria fàcilment.

És la segona victòria de l'italià de la temporada després de guanyar l'etapa 2 de París-Niza el mes passat.

El Brabantse Pijl ocupa el dimecres entre Paris-Roubaix i The Amstel Gold Race, i com a tal és una cursa transitòria entre els Cobbled Classics i les Ardennes Classics. El guanyador de l'any passat, Petr Vakoc, va estar present a la línia de sortida juntament amb el seu company d'equip Philippe Gilbert, el recent guanyador del Tour de Flandes que també va guanyar Brabantse Pijl el 2011 i el 2014, i el mateix favorit abans de la cursa Michael Matthews, que va ser segon el 2015 i el 2016..

La cursa va començar a Lovaina i, mentre es dirigia cap a la regió del Brabant flamenc, 5 corredors es van desviar abans de la primera de les 26 ascensions: Reinardt Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (AquaBlue Sport), Lorenzo Rota. (Bardiani-CSF), Zak Dempster (Acadèmia de ciclisme d'Israel) i Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect).

Amb Quickstep Floors i l'Equip Sunweb marcant un ritme primerenc de tornada al pelotó, la cursa s'ha avançat per les pujades del Brabant i la fuga va aconseguir una avantatge de més de 4 minuts després de dues hores.

Després d'arribar a la ciutat de Halle, abans de tornar sobre si mateixa per les mateixes carreteres, la cursa finalment va arribar a les voltes finals, que se centren al voltant de la ciutat d'Overijse i la pujada de Schavei que hi ha a l'arribada; Una cursa notòriament agressiva, la final es va preparar per ser un thriller.

Quan el grup va creuar la línia de meta per començar la primera de les tres voltes finals, el lideratge de l'escapada s'havia reduït a 55 segons. No obstant això, un grup del pelotó es va formar al segon pas a través de la meta per unir-se als líders, formant un grup de 13 corredors que incloïa Tiesj Benoot de Lotto-Soudal, Stijn Devolder de Verandas Willems i el vencedor eventual Colbrelli..

En entrar a les etapes finals de la cursa, el grup va començar a trencar-se i atacar-se, però el grup de darrere no va poder reduir la distància a menys de 20 segons.

A 4 km del final, Vakoc i Tim Wellens (Lotto Soudal) es van llançar fora del pelotó per passar al grup capdavanter, que en aquest moment s'havia reduït a 8 corredors, i els van atrapar a la base. de la pujada final.

Vakoc era clarament fort, atacant directament per sobre del grup, però incapaç d'alliberar-se, aquest va ser un moviment que va acabar amb les cames abans de l'esprint final.

El company d'equip de Vakoc, Dries Devenyns, va liderar l'esprint, però Colbrelli va passar amb facilitat per aconseguir la victòria.

La temporada de Clàssics continua aquest cap de setmana amb la primera entrega dels Ardennes Classics; L'Amstel Gold Race.