Vídeo: Tour of Britain 2018 Etapa 8: Julian Alaphilippe guanya l'OVO Energy Tour of Britain mentre Caleb Ewan guanya l'etapa final

Vídeo: Tour of Britain 2018 | Stage 8 Highlights | inCycle 2024, Abril

Alaphilippe guanya l'OVO Energy Tour de Gran Bretanya mentre Caleb Ewan aconsegueix la victòria d'etapa als carrers de Londres

Caleb Ewan de Mitchelton Scott va aconseguir una emocionant victòria a l'esprint als carrers de Londres a l'etapa final del Tour of Britain, superant Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) al segon lloc amb Andre Greipel (Lotto Soudal) acabant en tercer lloc., mentre que Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) aconsegueix la victòria general.

Alaphilippe va acabar al grup principal, que va assegurar la seva victòria general amb un marge de 17 segons a Wout Poels de l'equip Sky.

El pelotó principal només es va veure molestat breument, per una impressionant aturada en solitari de Vasil Kiryienka (Team Sky), que va liderar el camp en solitari fins que un grup impacient que competia per l'esprint intermedi el va atrapar quan f altaven 11 km per al final.

El pilot britànic Alex Paton (Canyon Eisenberg) va injectar una mica d'emoció tardana a la cursa quan va guanyar l'esprint final del Wine intermedi d'Eisenberg contra Matt Holmes de Madison Genesis, que va lluitar de manera impressionant al capdavant del grup durant gran part de la cursa., i també va quedar segon a la classificació KOM.

Després de l'esprint intermedi i el final de l'atac de Kiryienka, semblava segur que la cursa es reduiria a un sprint massiu.

Liderar els trens de Quickstep, Lotto Soudal i Mitchelton Scott es van alinear l'un al costat de l' altre, i Caleb Ewan de Mitchelton Scott semblava segur que guanyaria, ja que els pilots de Mitchelton van liderar a 500 m de l'arribada, amb Gaviria i Greipel sense presentar cap amenaça seriosa..

Patrick Bevin de l'equip BMC es va emportar la samarreta del velocista, mentre que Nic Dlamini de l'equip Dimension Data es va endur la victòria de la classificació King of the Mountains. Lotto NL-Jumbo va guanyar la classificació per equips.

Com es va desenvolupar l'escenari

Als carrers tancats, planers i criterium de Londres, era poc probable que una escapada tingués èxit des del principi. L'etapa tenia 77 km de llarg i no tenia cap repte en termes d'ascens o terreny que pogués fragmentar el grup, només un grapat d'esprints intermedis.

Després de 13 quilòmetres de cursa, va sorgir una mica d'emoció quan Geraint Thomas intentava fer un pont cap a una petita escapada. Va fer el pont, però no és d'estranyar que el grup no el va permetre enganxar-se i el grup va quedar enganxat.

Team Sky va continuar animant la cursa. Un descans de Sylvain Chavanel (Direct Energie), Conor Swift (Madison Genesis) i Matt Holmes (Madison Genesis) es va allunyar, i se'ls va unir ni més ni menys que Chris Froome.

Sorprenentment, aquest moviment va resultar una mica més persistent, allargant-se fins als 10 segons, però també es va veure superat per la marca dels 32 km. Això va donar pas a un contraatac que va resultar més reeixit.

De fet, f altaven 44 quilòmetres quan el moviment més fort del dia va ser de Vasil Kiryienka (Team Sky), que es va separar d'Emils Liepins (One Pro Cycling), però va deixar caure a Liepins per continuar en solitari.

Vasil Kiryienka de l'equip Sky va passar a una avantatge de 30 segons amb 33 km per al final. Amb un grup furiós perseguint-lo a 50 km/h, va mostrar una força impressionant aguantant el grup i va mantenir una avantatge de 20 segons quan f altaven 20 km per al final.

Quan un grup entusiasmat va perseguir l'esprint intermedi a 11 km del final, el descans de Kiryienka va quedar atrapat i l'escenari estava preparat per a un sprint final.