La cursa de ciclocròs femení juvenil debutarà a Bèlgica

Vídeo: La cursa de ciclocròs femení juvenil debutarà a Bèlgica

Vídeo: Espondilitis anquilosante 2024, Abril

Trofeu Helen100 donat a la vida per les llegendes del ciclocròs Helen Wyman i Sven Nys

Com a primera per a les curses de ciclocròs a Bèlgica, es celebrarà una cursa femenina juvenil durant l'Azencross a Louenhout el 28 de desembre.

La iniciativa de la cursa, que s'anomenarà Trofeu Helen100, prové de la llegenda britànica del ciclocròs Helen Wyman i comptarà amb un fons de premis igual al de la cursa juvenil masculina de la UCI.

Celebrat a les 10 del matí del matí abans de les curses del Trofeu sub-23 i Elite DVV, el Trofeu Helen100 estarà obert als corredors de la categoria de 14 a 16 anys (coneguda com a Juvenil A al Regne Unit). La cursa es disputarà a nivell nacional, en lloc de l'estatus UCI de la cursa juvenil masculí.

"Estic molt content que [l'organitzador del DVV Trofee] Golazo fos tan receptiu a fer aquest gran pas per a les curses femenines juvenils", va dir Wyman.

‘Permetre a les dones júniors l'oportunitat de competir entre elles és un gran progrés per al nostre esport.’

"Amb un Campionat del Món per a júniors la propera temporada, és més important que mai crear oportunitats com aquestes", va afegir.

‘Golazo ho ha reconegut amb la inclusió del Trofeu Helen100 al ciclocròs de Loenhout d'aquest any.’

La notícia és l'última d'una sèrie de novetats positives per al ciclocròs femení júnior. Al juny, l'UCI va confirmar els seus plans per afegir una cursa femenina júnior als Campionats del Món de Ciclocròs 2020, mentre que la mateixa categoria s'incorporarà a la sèrie de la Copa del Món de Ciclocròs UCI la temporada següent (2020-21).

Wyman va iniciar el projecte Helen 100 a principis d'aquest any, recaptant 3.350 £ amb l'objectiu de pagar fins a 100 pilots menors de 23 anys per participar al Campionat Nacional de Ciclocròs del Regne Unit el 2019.

En altres llocs, Sven Nys, que també va ajudar a fundar el Trofeu Helen100, dirigeix l'Acadèmia Sven Nys, que ofereix "entrenament de seguretat de cross i bicicleta a noies i nois joves".