Vídeo: Campionat del món sub-23 masculí en carretera: la desqualificació d'Eekhoff significa que Pidcock s'emporta el bronze

Vídeo: El Club Ciclista Campclar aspira al top 5 de l'elit sub-23 2024, Abril

Holandès eliminat dels resultats després de guanyar l'esprint de set, de manera que el favorit local Pidcock puja al podi. Foto: SWPix.com

L'holandès Nils Eekhoff semblava haver guanyat la cursa de carretera sub-23 masculina als Campionats del Món al final d'una jornada frenètica i lluitada a Yorkshire. Tanmateix, després d'una llarga demora, Eekhoff va abandonar la tenda dels comissaris plorant després de ser desqualificat.

El favorit local, Tom Pidcock, va fer una cursa tàcticament perfecta, però el pilot holandès la va negar a la línia, i també va perdre per poc davant l'italià Samuele Battistella i el suís Stefan Bissegger. Cadascun d'aquests pilots va pujar un lloc per completar el podi revisat donant a Pidcock la medalla de bronze.

Els 'Els jutges van celebrar una reunió immediatament després de la cursa i les celebracions de l'equip dels Països Baixos es van interrompre, ja que es va considerar que el jove de 21 anys havia fet un draft il·legal darrere d'un cotxe de l'equip per tornar al grup després un accident primerenc , va explicar l'organització de la cursa en un comunicat de premsa.

Altres informes suggerien que el pilot s'havia aferrat a un cotxe de l'equip.

Després de la pluja primerenca i després d'haver estat involucrat en un accident, Pidcock va aconseguir situar-se entre els set finals, però no ho va aprofitar al màxim després d'haver mirat a punt per guanyar l'esprint.

La pèrdua d'un dels seus tres circuits finals va fer poc per embolicar la mossegada del recorregut, amb un petit nombre de corredors que es van trobar en disputa a la fase de tancament de la cursa.

Estira 173 km des de Doncaster fins a Harrogate, el recorregut s'havia retallat dels 187 km previstos a causa dels temors sobre les condicions de poca llum en el temps tèrbol tardà.

Pausa primerenca

Una ruptura important que s'ha establert a principis de la carrera, i la primera gran pregunta del dia era qui lideraria la persecució.

Amb els britànics Stuart Balfour i Fred Wright fora al descans, juntament amb representants individuals d' altres nou països, va quedar a França i els EUA formar una aliança inusual per liderar la persecució darrere.

No obstant això, un accident desagradable va colpejar el grup per interrompre els seus esforços quan f altaven uns 70 km per al final. Tot i que semblava haver-se mantingut dret, el britànic espera que Pidcock es trobés amb la necessitat d'un canvi de bicicleta. Un bon canvi i un fort esforç del favorit local el van fer tornar a pujar al camp principal.

La pujada de Greenhow Hill va amenaçar llavors amb separar la carrera. Al davant, el descans es va reduir a un quartet d'Andreas Kron de Dinamarca, Alessandro Covi d'Itàlia, Stan Dewulf de Bèlgica i Balfour.

Caos de vent creuat

Llavors, amb vents creuats en la baixada, els corredors que els perseguien es van dividir en dos grups. Uns 24 ciclistes aproximadament van crear una bretxa, entre ells Pidcock, ja que un grup format per als nord-americans i el pilot belga del WorldTour Jasper Philipsen va lluitar per tornar a perseguir.

A f alta de 50 quilòmetres per a la finalització, la cursa començava de debò. Aviat es va aconseguir la captura de l'escapada, la qual cosa significava que Pidcock va aconseguir un company d'equip per donar suport als seus esforços.

A f alta d'uns 23 km per al final, Idar Andersen de Noruega i Szymon Sajnok de Polònia van sortir al davant, només per acompanyar-se els pilots Pidcock, el suís Stefan Bissegger i un segon noruec en forma de Tobias Foss.

En arribar a la volta de campana, Andersen va fer una mecànica. Quan Pidcock va arribar al davant, aviat el que ara era un grup davanter de quatre va tenir gairebé 30 segons per jugar.

Un grup de tres pilots venia ràpidament encapçalat pel perillós colombià Sergio Higuita, entre ells l'eventual guanyador Eekhoff.

Quan f altava un quilòmetre per al final, la final estava preparada per a un sprint de set.