Tom Pidcock guanya l'or a la cursa olímpica de bicicleta de muntanya

Taula de continguts:

Vídeo: Tom Pidcock guanya l'or a la cursa olímpica de bicicleta de muntanya

Vídeo: Live | Shimano Super Cup Massi 2023 | Banyoles, Spain - Elite Men 2024, Maig

El jove de 21 anys guanya la primera medalla d'or en bicicleta de muntanya de l'equip GB quan Mathieu van der Poel s'estavella

Tom Pidcock ha guanyat la primera medalla d'or de ciclisme de l'equip GB dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 a l'esdeveniment de bicicleta de muntanya de fons masculí.

The Yorkshireman va vèncer al suís Mathias Flückiger, ja que el favorit abans de la cursa Mathieu van der Poel es va veure obligat a abandonar després d'un fort accident a la primera volta. El campió defensor Nino Schurter només va poder aconseguir el quart lloc amb l'espanyol David Valero s'emportava el bronze.

La victòria de Pidcock el converteix en el primer pilot britànic a guanyar una medalla en la disciplina de bicicleta de muntanya des de la seva presentació als Jocs d'Atlanta el 1996.

El jove de 21 anys finalment va aconseguir l'or amb relativa facilitat superant Flückiger per 20 segons a la pista tècnica de bicicleta de muntanya Izu. Pidcock va aconseguir allunyar-se en solitari amb dues voltes per al final després de demostrar-se massa fort en les diferents pujades pronunciades del recorregut de 4 km. La pressió aplicada per Pidcock va fer que Flückiger aixecava el peu quan f altaven dues voltes per a la resta, tot menys assegurant l'or per a Gran Bretanya.

Amb prou temps per celebrar-ho, Pidcock va poder agafar una bandera britànica mentre navegava per la línia d'arribada.

Pidcock també va tenir la seva bona part de sort durant la carrera, ja que va evitar per poc l'espectacular caiguda de Van der Poel al començament de la carrera. Van der Poel va continuar lluitant, però finalment va abandonar quan f altaven dues voltes perquè les seves lesions van passar factura.

The Ineos Grenadier va qualificar el seu èxit olímpic d'"irreal" després de declarar que no havia fet una bona carrera des que es va trencar la clavícula en un accident a principis de juny.