Amstel Gold 2017: Philippe Gilbert ho torna a fer

Vídeo: Amstel Gold 2017: Philippe Gilbert ho torna a fer

Vídeo: Michal Kwiatkowski - post-race interview - Amstel Gold Race 2017 2024, Abril

Gilbert supera Michal Kwiatkowski de Sky pel seu quart èxit Amstel Gold

El campió belga Philippe Gilbert va continuar amb el seu sensacional inici de 2017 amb la victòria a la 52a edició de l'Amstel Gold, la seva quarta victòria a l'esdeveniment.

Gilbert, muntant per Quick-Step Floors, va superar Michal Kwiatkowski del Team Sky a la línia després que la parella s'hagués escapat d'un grup reduït de corredors a l'última pujada del dia, el Bemelerberg.

El suís Michael Albasini d'Orica-Scott va acabar tercer 10 segons més tard, superant a l'australià Nathan Haas de Dimension Data i al campió d'Espanya Jose Rojas de Movistar.

Continua la rica vena de forma de Gilbert el 2017, que ja l'ha vist guanyar el Tour de Flandes i Three Days of De Panne, i acabar segon a l'E3 Harelbeke i Omloop Het Nieuwsblad.

Greg van Avermaet de BMC, el favorit abans de la cursa i guanyador de Paris-Roubaix, no va poder seguir els moviments clau de la cursa abans al Kruisberg i Keutenberg, i va acabar en el que quedava de la pista principal. camp poc més d'un minut cap avall.

Els organitzadors de la cursa havien canviat la ruta d'Amstel Gold per al 2017, i l'arribada ja no arriba just després de l'ascens final del Cauberg.

La idea era fomentar les carreres més obertes a l'última hora de la cursa en lloc que els jugadors principals ho tinguessin tot a la mà per a la final.

Certament va funcionar.

descans per a 12 homes

L'acció inicial va estar dominada per un descans de 12 homes que es va reunir en la primera mitja hora i es va mantenir lliure fins al voltant dels 200 km.

Al grup hi havia Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Stijn Vandenbergh (AG2R-La Mondiale), Mads Wurtz Schmidt (Katusha-Alpecin), Tim Ariesen (Roompot), Nikita Stalnov (Astana), Michal Paluta (CCC Sprandi Polkowice), Brendan Canty (Cannondale-Drapac), Johann Van Zyl (Dimension Data), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise), Pieter Van Speybrouck (Wanty-Groupe Gobert), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Fabien Grellier (Energia directa).

La diferència va créixer fins a uns vuit minuts abans que l'equip BMC de Van Avermaet prengués les coses a la mà i comencés a recuperar el descans.

Amb la diferència que s'ha reduït a menys d'un minut, Grellier va fer una oferta de glòria en solitari i va sobreviure pel seu compte a la part superior del Gulperberg quan f altaven 44 km abans de ser enganxat.

Això va reunir el camp per davant d'un quartet d'escalades dures que volia separar els contendents dels també rans: Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg i Keutenberg.

Tiesj Benoot va ser el primer a posar a prova la seva sort, el pilot de Lotto Soudal va quedar clar mentre els desnivells més pronunciats del Kruisberg s'apoderaven.

És evident que va ser Gilbert qui va ser el primer a la seva roda, seguit de Sergio Henao de Sky, però Van Avermaet va fallar el moviment.

Amb les pujades de l'Eyserbosweg i del Fromberg seguint ràpidament, va ser una lluita per aconseguir qualsevol tipus de persecució organitzada.

Gilbert i col·laboradors van arribar al Keutenberg brutalment costerut encara amb un avantatge d'uns 15 segons, i això va estar prou a prop perquè Van Avermaet, Michal Kwiatkowski de Sky i Alejandro Valverde de Movistar intentessin fer-se camí.

Team Sky doble

Imatge
Imatge

Però Kwiatkowski va ser l'únic que va poder establir contacte, unint-se al seu company d'equip Henao per donar al Team Sky dos pilots al grup líder.

La resta del grup estava format per Gilbert, Michael Albasini (Orica-Scott), Nathan Haas (Dimension Data), Jose Rojas (Movistar) i Jon Izaguerre (Bahrain Mèrida).

A mesura que la pols es va acomodar abans de l'última travessa pel Cauberg a f alta de 17 km per al final, el grup de set de cap es va quedar defensant una diferència de 20 segons amb un grup de persecució de mida similar que contenia Van Avermaet i Valverde..

Però amb diversos passatgers del grup que no volen treballar contra els companys del grup davanter, la diferència s'havia ampliat fins als 30 segons a la part inferior del Cauberg i 40 segons a la part superior.

La pujada final del dia, el Bemelerberg, va veure immediatament els focs artificials de Kwiatkowski, que va fer una gran empenta que va ser ràpidament coberta per Gilbert.

Després va ser el mateix Gilbert qui va intentar un moviment que va veure com s'obria una clara llum del dia entre la parella i els seus antics companys.

A partir d'aquí, només es va preguntar quin d'aquests antics guanyadors, antics campions del món i guanyadors del Monument 2017 s'imposarien.

Kwiatkowski va ser el primer a sortir a l'esprint per la línia, va córrer al voltant de Gilbert i va obrir el que semblava un avantatge per guanyar la cursa.

Però com que l'arribada en pujada també va ser un vent en contra, Gilbert va poder tornar i al final va ser un còmode guanyador.