Va començar el Tour de França: una història de desqualificacions controvertides

Vídeo: Va començar el Tour de França: una història de desqualificacions controvertides

Vídeo: The Trial of God: Was He Invented? | Judging Yahweh, the God of the Bible 2024, Maig

L'enviament de Peter Sagan a casa és només l'últim en una història d'acomiadaments polèmics del Tour

El Tour de França 2017 de Peter Sagan s'ha acabat i, en el procés, acaba amb les seves possibilitats d'igualar les sis victòries successives de la samarreta verda d'Erik Zabel.

És just dir que no tothom està d'acord amb la decisió de desqualificar l'eslovac, però no és la primera vegada que els responsables del Tour prenen decisions polèmiques que han costat als corredors el seu lloc al pelotó del Tour. No és que farà que Sagan se senti millor, és clar…

Gairebé tothom, Tour de França de 1904

Bicicletes, trens i automòbils

Els aficionats al ciclisme de l'era de Lance Armstrong estan acostumats a escanejar la llista de resultats original per localitzar el guanyador final del Tour de França.

No obstant això, per trobar el vencedor a la segona edició de la cursa cal buscar cinc posicions impressionants a la classificació provisional. La cursa de 1904 va estar assetjada per trampes, pallisses i sabotatges generalitzats.

Els homes emmascarats van atacar els líders durant la primera etapa. Claus i vidres es van estendre repetidament a la carretera. I una multitud va haver de ser dispersa per funcionaris armats. Tanmateix, cap d'aquests esdeveniments va provocar l'expulsió de cap pilot.

En canvi, durant la cursa nou ciclistes van ser acusats d'haver agafat trens o enganxat ascensors en cotxes. Amb la cursa gairebé cancel·lada, una investigació posterior va desqualificar tots els guanyadors d'etapa juntament amb els quatre primers classificats.

Això va deixar com a guanyador Henri Cornet, cinquè classificat, que aleshores tenia 19 anys.

Michel Pollentier, Tour de França de 1978

Bossa de peix

El campió nacional belga Michel Pollentier va arribar al Tour de França de 1978 després de guanyar la classificació general al Giro d'Itàlia de l'any anterior.

Les coses anaven bé per a un assoliment similar a França quan una victòria a l'Alpe d'Huez el va posar amb el mallot groc al final de l'etapa 16.

No obstant això, la seva victòria d'etapa també el va destacar per a una prova de droga. Per sort, Pollentier havia vingut preparat, amb un preservatiu ple de líquids d'una altra persona amagat sota la seva samarreta de competició.

Tot anava bé per al genet amb amfetamines fins que un altre participant va començar a tenir problemes amb el seu propi aparell (de la mateixa manera intentava enganyar els funcionaris utilitzant l'orina d'una altra persona).

El mal funcionament va fer que es descobrís l'enginy del pilot, i això va provocar que els oficials sospitosos fessin que Pollentier també aixequés la seva samarreta, revelant un sistema similar.

Tant ell com Pollentier van ser expulsats, i Bernard Hinault va guanyar la carrera.

Stephen Roche i Urs Zimmerman, Tour de França 1991

Començades perduts i por a volar

A mesura que el rellotge avançava a l'hora d'inici fixada a l'etapa 2 del Tour de 1991, una contrarellotge per equips, l'equip de TonTon Tapis es va asseure a la línia de sortida, amb un d'ells molt visiblement absent: el líder de l'equip. Stephen Roche.

Una confusió de cronometratge va significar que Roche va arribar tard a l'inici, moment en què la resta de l'equip ja estava a la carretera.

Roche va recórrer el recorregut de 36,5 km en solitari, però la seva sortida tardana el va empènyer fora del límit de temps i va provocar la seva eliminació. Roche va apel·lar la decisió, però els comissaris de la cursa no en tenien res, i el guanyador del Tour de 1987 tornava a casa seva.

El mateix any, l'antic podi Urs Zimmermann també va ser expulsat de la cursa per negar-se a pujar a un avió. Els organitzadors de la cursa havien estipulat que el circ del Tour fes el trasllat de Nantes a Pau entre etapes en avió, però Zimmermann -conegut per tenir una por des de fa temps a volar- es va negar a embarcar i hi va arribar per mitjans alternatius.

El jurat de la cursa el va desqualificar, però les amenaces de boicot per part d' altres corredors en suport del popular suís van fer que fos reintegrat i Zimmermann va acabar el Tour 116è de la general.

Mark Renshaw, Tour de França 2010

Imatge
Imatge

Bull seriosament

El Mark Renshaw, normalment tranquil i tranquil, va perdre el cap mentre treballava com a líder de Mark Cavendish durant l'etapa 11 de la gira del 2010.

Renshaw va fer una excepció al fet que l'home principal de Tyler Farrar, Julian Dean, l'interpretés innecessàriament quan s'aproximava a la línia.

Renshaw va ser enviat a casa per les seves indiscrecions, i l'oficial de carrera Jean-Francois Pescheux va dir que va dir: Les seves accions són clares per a tothom. Aquesta és una cursa de bicicletes, no un camp de gladiadors.’

Almenys Cavendish va guanyar l'etapa.

Eduardo Sepúlveda, Tour de França 2015

Un viatge car en taxi

De tots els pilots que s'enumeren aquí, Eduardo Sepúlveda és potser el més irreprochable per la seva expulsió del Tour.

Assegut 19è a la classificació general després de 13 etapes del Tour 2015, el desafortunat argentí va trencar la cadena en una pujada durant la 14a etapa. El seu company d'equip francès Ag2r-La Mondiale va venir amablement en la seva ajuda.

Amb el Sepúlveda sense bicicletes assegut desolat a la part posterior del cotxe de l'AG2R-La Mondiale, el vehicle del seu propi equip va arribar al lloc dels fets, aparcant 100 m amunt de la carretera.

El vehicle AG2R va conduir amablement a Sepúlveda fins al cotxe del seu propi equip, on li van donar una bicicleta de recanvi i l'han enviat.

No obstant això, el jurat de la cursa va decidir que havia completat part del recorregut no pel seu propi poder i el va expulsar de la cursa aquella nit.