Taula de continguts:

Vídeo: Giro d'Italia 2017: Bob Jungels supera a Nairo Quintana per guanyar l'etapa 15 a Bèrgam

Vídeo: GCN's 2017 Giro d'Italia Preview Show 2024, Abril

L'etapa s'ha disputat a una velocitat vertiginosa on els Jungels triomfen d'un grup selecte, Quintana segon després de l'accident anterior

El luxemburguès Bob Jungels va triomfar en un emocionant final a l'etapa 15 del Giro d'Itàlia, superant el colombià Nairo Quintana, que va acabar un impressionant segon després d'haver-se caigut abans en l'etapa de 199 km de Valdengo a Bèrgam..

Thibaut Pinot de FDJ va acabar tercer, amb Adam Yates d'Orica-Scott quart. El líder general, Tom Dumoulin, es trobava entre un grapat de corredors que van acabar juntament amb els guanyadors de l'etapa en un grup selecte que va aconseguir una meta difícil als carrers asf altats de Bèrgam.

El corredor de Quick-Step Jungels va consolidar el seu lideratge a la competició de corredors joves gràcies a un bon de temps de 10 segons per guanyar l'etapa, amb Quintana guanyant sis segons a Dumoulin amb el seu segon lloc.

En general, l'etapa es va córrer a una velocitat mitjana increïble de més de 46 km/h.

Un per al descans?

Sobre el paper, l'etapa 15 dels 100th Giro d'Itàlia sempre era probable que fos una de l'escapada. Arribat just abans del tercer i últim dia de descans, sense res més que muntanyes per seguir abans de la contrarellotge del darrer dia a Milà, aquesta va ser una darrera oportunitat per als equips i pilots que no pertanyen al GC per deixar la seva marca.

Amb els primers 150 km de terreny ondulat seguits d'un parell de pujades enganyosament dures, després una prova final d'1,5 km pels carrers de Bèrgam abans d'una baixada fins a la línia en l'últim quilòmetre, era clarament un final. a molts els va agradar l'aspecte de.

De fet, els últims 50 quilòmetres van ser un mirall de l'arribada del Giro de Llombardia 2016, una cursa guanyada per Esteban Chaves d'Orica-Scott per davant del Diego Rosa d'Astana, ara pilot del Team Sky, a la recerca d'una etapa. guanya ara que el GC espera que Geraint Thomas hagi marxat a casa.

Tot i així durant gran part de l'etapa semblava que el grup no podia decidir del tot quin tipus de descans volia deixar anar.

Va augmentar la visió lleugerament surrealista d'un descans de set homes que corren per la zona d'alimentació, uns 92 km complets de l'etapa, seguit d'un grup totalment enfilat tot just 15 segons després.

Els primers 100 km de l'etapa es van recórrer a una mitjana increïble de més de 52 km/h.

Poc després, però, un grup de 10 es va reunir i finalment el pelotó va semblar cedir. El nom més destacat al descans va ser el quatre vegades guanyador d'etapa Fernando Gaviria de Quick-Step. També hi havia Silvan Dillier, guanyador de l'etapa 6, i Philip Deignan del Team Sky.

La distància va créixer ràpidament fins a 2 minuts i 30 segons, però amb més de la meitat de l'etapa ja acabada, va ser tan gran com va arribar, amb Orica-Scott unint-se a les files del líder de la cursa, l'equip Sunweb de Dumoulin per començar a recuperar els líders..

Quan la cursa va arribar a la pujada de segona categoria del Miragolo san Salvatore, de 8,4 km de llarg amb una mica més d'un 7%, la diferència s'havia reduït a menys d'un minut.

Aviat la ruptura es va reduir a només tres pilots, amb Deignan encara involucrat, mentre Pierre Rolland de Cannondale-Drapac va atacar des del grup intentant creuar un pont.

El sud-africà Jacques Janse van Rensburg va liderar el cim del Miragolo san Salvatore, seguit de Rudy Molard (FdJ) i Deignan, després Rolland 40 segons després i el grup de samarreta rosa a un minut..

A la baixada hi va haver un drama per a Nairo Quintana, que va caure en un fort canvi de volta. Afortunadament, no va ser una mala caiguda, i ràpidament va tornar a la moto, amb la samarreta rosa Dumoulin que va aturar esportivament el ritme del pelotó fins que el colombià s'havia reincorporat al grup..

Això va donar una mica de respir als pilots de davant, i al final de la tercera categoria Selvino, de 6,9 km de llarg al 5,4%, un quartet de pilots s'havia reunit mig minut per darrere dels tres líders, inclosos Rolland i Luis-Leon Sánchez d'Astanà.

Aviat aquesta darrera parella es va unir amb els tres al davant, i Sánchez va anar directament al davant per augmentar el ritme, conscient que el grup de la màglia rosa avançava ràpidament a menys d'un minut. Van arribar al cim amb només 37 segons de distància, però amb un descens tècnic que inclou 19 forquilles, tancar la diferència no seria fàcil.

El ritme es va mantenir alt durant tot el descens i vam tenir la desagradable visió de diversos pilots baixant, entre ells Kenny Elissonde de Sky, Davide Formolo de Cannondale i Tanel Kangert d'Astana, setè a la general, però encara no va baixar la velocitat..

Els cinc líders van aguantar fins ben entrada la pujada final de Bèrgam Alta als carrers empedrats de Bèrgam, però finalment no van poder contenir l'augment de velocitat mentre els homes ràpids del camp principal van fer la seva empenta per la glòria..

Vincenzo Nibali primer va anar al davant, després Jungels amb la samarreta blanca va fer un gran moviment des de la davantera. Aleshores, Pozzovivo i Nibali van anar tot en un intent per aconseguir finalment la victòria de la primera etapa d'Itàlia. Nibali i Jungels van continuar avançant per sobre de la cresta de l'ascens, i un grup d'uns 10 persones van arribar a la bandera vermella a pocs segons de la resta, incloent tots els principals contendents de la general.

Bauike Mollema va anar d'hora, després Pozzovivo va seguir, però amb Yates semblant bé per complir el treball dur d'Orica-Scott anteriorment, Jungels va passar pel mig per guanyar, amb Quintana seguint la seva roda per guanyar sis valuosos segons de temps. bonificacions.