Clàssics power play: quants watts van necessitar per guanyar Milà-San Remo?

Vídeo: Clàssics power play: quants watts van necessitar per guanyar Milà-San Remo?

Vídeo: ДРАКОН ЛЕГЕНДАРНО НЮХАЕТ ШЛЯПУ В ФИНАЛЕ ► 5 Прохождение New Super Mario Bros. Nintendo Wii 2024, Maig

Alguns dels millors pilots de dissabte van publicar els seus viatges a San Remo a Strava i les xifres són increïbles

El Milan-San Remo 2019 va tornar al tipus; set hores d'anticipació amb 20 minuts d'entreteniment electritzant. Tanmateix, com demostra Strava, la cursa va ser tan brutal com s'esperava.

Per tercer any consecutiu, el moviment guanyador va arribar a les pistes del Poggio, l'última pujada de la cursa a només 5 km de la meta de la Via Roma, després d'unes primeres set hores de carrera nervioses, ràpides però controlades.

El guanyador final, Julian Alaphilippe, va aprofitar al màxim el ritme furiós de Deceuninck-Quick-Step per forçar un moviment de vuit homes de qui és qui de les carreres de Classics quan el Poggio era més difícil. El moviment i els seus protagonistes van ser suficients per sortir clar fins a l'arribada amb Alaphilippe, amb diferència, el corredor més fort i intel·ligent a l'arribada a l'esprint.

La capacitat d'Alaphilippe per esprintar cap a la victòria després d'un atac tan devastador és encara més impressionant si es té en compte que l'edició d'enguany va ser la més ràpida en una dècada amb una mitjana de 43,6 km/h durant 6 hores i 40 minuts.

Un generós vent de cua va ajudar el grup i l'inici de la cursa va ser un tema relaxant, tan tranquil que fins i tot els aficionats podríem haver pogut mantenir el ritme.

L'eventual segon classificat Oliver Naesen només va necessitar rodar a 118w durant els primers 70 minuts de la cursa per quedar-se dins del grup, amb una mitjana de 33 km/h. De fet, durant les primeres quatre hores de conducció, la potència mitjana de Naesen va ser només de 193 w.

Aquesta intensitat fins i tot es podria qualificar de benigna i va ser gairebé segurament la que va permetre als corredors més forts salvar les cames i establir una de les ascensions més ràpides del Poggio de la història de San Remo, cap al final de la cursa..

Els vuit pilots líders van aconseguir escalar els 3,6 km, el 4% de Poggio en 5 minuts i 50 segons, a només quatre segons del rècord establert per Maurizio Fondriest i Laurent Jalabert el 1995.

Segons el segment de Strava, els escaladors més ràpids en realitat van cobrir l'ascens més ràpid que Fondriest i Jalabert amb el temps del Rei de la Muntanya ara 5 minuts i 41 segons.

Ho va establir el veterà campió del món Alejandro Valverde, que munta amb el pseudònim de Strava 'Bala Balin', que podria considerar-ho més com una victòria que el Monument en si.

Per establir aquest nou KOM, Valverde ha hagut de fer una mitjana de 38,3 km/h pujant el 4% de desnivell, que ha fet que va produir una potència mitjana de 413 w durant tota la pujada, 6,7 w/kg tenint en compte els seus 61 kg de pes.

Això va incloure una pujada de 30 segons de 754 w per igualar l'atac d'Alaphilippe cap a la cresta de la pujada amb un pic de potència de 911 w.

Valverde és un escalador, així que aquests números són d'esperar. El que és més impressionant són les xifres d'Oliver Naesen, l'home de l'AG2R La Mondiale Classics que, tot i pesar 10 kg més que Valverde, va pujar al Poggio a la mateixa velocitat.

Per fer-ho, Naesen va haver d'apagar 501w durant 5 minuts i 42 segons, la qual cosa equival a una mica més de 7w/kg. Igualant la puntada d'Alaphilippe, Naesen va mantenir 886w durant els mateixos 30 segons amb un pic d'1.199w.

Aquests números són força sorprenents, però val la pena esmentar que un vent de contra durant la major part del dia i una lenta ascensió de la Cipressa per endavant van fer que el pelotó estigués prou fresc per córrer un Poggio gairebé rècord.

Naesen també va acabar segon a l'esprint final per assegurar-se el primer podi Monument de la seva carrera.

En els darrers 20 segons de tota la cursa, Naesen va aconseguir pujar fins a 912 w amb un pic d'1.289 w només per acabar segon darrere d'Alaphilippe.

Alaphilippe, d' altra banda, va assolir els 970w durant el mateix període, que va ser suficient per accelerar més enllà de Peter Sagan, Valverde i Naesen i arribar a la seva primera carrera Monument.

Per tant, si algun aficionat vol saber què es necessita per guanyar un Monument, es triga sis hores i 40 minuts a 170w, amb un atac de 47 segons i 11w/kg al Poggio acabat amb 20 segons a 15,9. w/kg a la Via Roma. Entrena't.