Tom Pidcock és ara campió del món de bicicletes elèctriques

Vídeo: Tom Pidcock és ara campió del món de bicicletes elèctriques

Vídeo: Can you make your own battery pack for EVs - Edd China's Workshop Diaries 27 2024, Maig

The Yorkshireman va guanyar el títol mundial d'e-MTB i demostra encara més que les bicicletes elèctriques no enganyen

Fotografia: Bartek Wolinski/Red Bull

Les bicicletes elèctriques són per a la gent gran, les bicicletes elèctriques són per a aquells que ja no poden anar amb les seves bicicletes, les bicicletes elèctriques fan trampes, mai m'agafarien mort amb una bicicleta elèctrica… Només alguns dels rèpliques que tantes vegades s'executen sempre que cobrim el món dels cicles elèctrics a Cyclist.

Bé, molt possiblement el ciclista més talentós del món, i sens dubte al Regne Unit, Tom Pidcock, acaba de convertir-se en un campió del món de bicicletes elèctriques. Encara segueixes amb aquestes afirmacions?

Avant de la seva lucrativa mudança a l'imperi WorldTour d'Ineos Grenadiers el 2021, Pidcock va decidir divertir-se una darrera mica abans que tot es pogués seriosament. El jove de 21 anys va afegir una altra corda al seu arc guanyant el títol d'e-MTB als Campionats del Món de BTT UCI.

En condicions de pantà al recorregut Leogang-Salzburgerland a Àustria, el de Yorkshire el va canviar al mode turbo per vèncer el francès Jerome Gilloux per 35 segons clars i el danès Simon Andreassen per 49 segons per fer-se amb el títol.

Tot i estar 55 segons per sota de Gilloux després de la primera volta, la classe de Pidcock va brillar mentre va registrar les quatre voltes més ràpides de la cursa en els quatre circuits que quedaven per emportar-se a casa la samarreta de l'arc de Sant Martí amb un llamp trencat pel mig..

També a la cursa hi havia l'antic campió del món de ciclocròs i llegenda Sven Nys que va acabar 19è, un altre pilot que certament no és vell, no fa trampes o ja no pot anar amb la seva vella bicicleta.

Clarament un fanàtic de muntar la seva bicicleta elèctrica, Pidcock es va dirigir a Instagram després de la victòria per escriure: 'Ha, visc per això. Campió del món d'E-MTB @iamspecialized @srammtb @redbulluk. Gràcies per l'oportunitat @iamspecialized_mtb @trinityracing_ que vaig gaudir de cada segon'

Abans de competir dimecres, Pidcock també va publicar un vídeo d'ell mateix fent-lo al llarg del recorregut a l'e-MTB. Deixant que el gir del motor de la roda del darrere el derrapi per les cantonades fangoses, només podreu veure la diversió que s'està passant.

Clarament, el Yorkshireman s'ho va passar molt bé fent-se un ratolí amb la seva bicicleta de muntanya elèctrica, una mica d'alleujament després d'unes setmanes sòlides per al pilot i la cursa de cross sub-23 de divendres.

Als recents Campionats del Món de carreres d'elit masculins a Imola, Itàlia, Pidcock va ocupar el lloc 42 després d'haver estat al grup principal durant la major part del dia. Després va passar immediatament a la MTB, guanyant dues rondes de la Copa del Món sub-23 en una setmana.

De qualsevol manera, Pidcock es va dedicar a guanyar la samarreta arc de Sant Martí d'e-MTB va ser una bona cosa per a l'esport, ja que va ajudar a demostrar que les bicicletes elèctriques no fan trampes, sinó que són molt divertides.

I si són prou bones per a Pidcock, Nys, Eddy Merckx, Sean Yates i Brian Robinson, crec que podem dir amb seguretat que les bicicletes elèctriques també són prou bones per a nos altres.