Vídeo: Tour of Britain 2017: Elia Viviani va guanyar la segona etapa, Edvald Boasson Hagen va descendir

Vídeo: Tour of Britain 2017 - Stage 2 Highlights 2024, Maig

Edvald Boasson Hagen semblava haver guanyat la segona etapa del Tour of Britain 2017, però hi va haver certa confusió pel que fa al resultat de l'etapa final

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) va ser el primer a creuar la línia a l'etapa 2 del Tour a Gran Bretanya 2017 després d'un sprint en grup, però la victòria es va atorgar més tard a Elia Viviani (Team Sky).

La confirmació final del resultat no va arribar fins molt de temps després del final de l'etapa, però es va considerar que Boasson Hagen havia impedit Viviani i va quedar relegat de la victòria.

El drama dels 200 metres finals va arribar després d'un dia tranquil a l'etapa més llarga de la cursa. Quan els velocistes van creuar la línia, va quedar clar que l'esprint de Boasson Hagen havia estat lluny de ser recte i Viviani va deixar clares les seves frustracions.

La bonificació de temps hauria estat suficient per posar el noruec al capdavant general després d'haver quedat segon a l'etapa 1, però la bonificació del guanyador va resultar ser suficient per traslladar Viviani al capdamunt de la classificació general.

Una escapada de set homes va sortir a la bandera i es va deixar penjar per davant del grup de control fins a menys de 20 km per al final, quan els equips de velocistas van prendre el control al capdavant de la cursa.

Com va passar la segona etapa del Tour of Britain 2017

Set pilots van sortir de la bandera i aviat van augmentar el seu avantatge a 5 minuts. Els corredors implicats van ser Rory Townsend (Bike Channel-Canyon), Graham Briggs (JLT-Condor), Matt Holmes (Madison-Genesis), Lukasz Owsian (CCC), Kamil Gradek (One Pro Cycling), Jacob Scott (AnPost-Chain Reaction).), Silvan Dillier (BMC Racing).

Al llarg del camí, els fugitius van agafar els punts a les pujades i els sprints, mentre els equips més petits van anar a la recerca de samarretes de classificació i van deixar victòries d'etapa i un repte general als equips més grans.

Townsend va ser el primer a ser desgranat per la part posterior del grup capdavanter a 34 km de la meta quan Holmes i Briggs van fer pressió, i aviat va ser engolit pel grup perseguidor.

El canvi de ritme també va posar en problemes a Scott, però va poder tornar als seus companys fugitius.

La distància entre els líders i el grup principal va començar a baixar i va quedar per sota dels 50 segons quan f altaven 25 km per al final. La motivació per continuar muntant va ser gràcies a l'esprint intermedi final que va arribar a 14 km de la meta i podria haver posat un dels fugitius a la samarreta de l'esprint per a l'etapa 3.

Holmes va anar en solitari quan la meta arribava a 20 km, ja que estava decidit a avançar amb l'esperança d'una improbable victòria en solitari.

El seu avantatge de 24 segons va semblar molt menys quan va veure la part davantera del pelotó, però va avançar per creuar la línia de la darrera primavera intermèdia del dia.

Briggs va reaparèixer al davant per ocupar el tercer lloc a l'esprint abans de tornar a asseure's. Això el va posar a igu altat de punts al capdavant d'aquella competició, però la seva posició inferior a la Classificació General va fer que no va capturar la samarreta.

Lars Boom (LottoNL-Jumbo) va ser segon de la línia i va continuar caminant lleugerament per davant de la resta de corredors durant un temps abans de tornar a caure al centre del grup.

Un cop els pilots fugitius havien estat atrapats, els trens sprint van agafar el ritme al davant i van marcar el ritme dels darrers 12 km. Katusha-Alpecin i Orica-Scott estaven fora en vigor mentre que Dimension-Data s'apuntava al costat de BMC Racing a l' altre costat de la carretera.

A 8,5 km del final, Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) es va disparar pel seu compte mentre buscava espatllar la festa dels velocistes.

Després del que semblava un dia bastant fàcil per al pelotó, és probable que el belga busqui un esforç d'entrenament abans del Campionat del Món tant com la victòria d'etapa en si.

Team Sky es va unir a la persecució i Gilbert es va asseure amb 5 km entre ell i una famosa victòria d'etapa. L'equip britànic té un aspirant al GC a Geraint Thomas i va muntar amb força al davant per evitar-los problemes i posar Viviani en lluita per la victòria a l'esprint

Thomas va fer un gran gir pel seu compte abans de desenganxar-se i deixar-ho a Michal Kwiatkowki.

Dimension Data va intentar prendre el control sota la flame rouge abans que l'esprint s'obrí als metres finals de l'etapa.

Tour of Britain Etapa 2: Kielder Water and Forest Park- Blyth 211,7 km, resultat